Нето извлекување во Frönäs, Gålö 28 мај во 11 часот

  28/05/2022 - 28/05/2022 / 00:00 - 16:00

  Frönäs Gård, Gålö


Линкови

  веб-страница  мапа  Facebook   Стокхолмс Локалтрафик

Не заборавајте да споделите!

Информации за настанот

Ние ловиме харинга на старомоден начин. Уловот се дели на посетителите

Hembygdsföreningen Gålö Gärsar сака да ги зачува старите занаети. Риболовот беше важен извор на преживување. Риболовот на харинга беше централен. Со мрежа (самиот риболовен алат) и самоизградена

чамец сена, покажуваме како беше во светот пред да започне индустрискиот риболов. Gålö Gårdskafë е отворена. Ако немате свои сендвичи со вас, има добри за купување, плус уште малку.

Паркирање само на одредени места.

за компанијата

Името

Адреса

Телефон

Хемсида