Inspiration och kunskap i Tyresta

Priser

Gratis

Länkar

  Webbsida  Karta  Facebook   Stockholms Lokaltrafik

Glöm inte dela !

Fotograf: Stiftelsen Tyrestaskogen

Information om eventet

Naturum Nationalparkernas hus har en fin utställning om Sveriges nationalparker. Huset ligger ett stenkast från parkeringen och busshållplatsen och blickar ut över fälten i Tyresta by. Fri entré.

Om upplevelsen

Naturums moderna arkitektur skiljer sig från resten av Tyresta by. Huset är byggt som en Sverigekarta och utställningen består av klassiska dioramor eller miniatyrlandskap som tar dig från prassliga ädellövsskogar i söder till mäktiga fjällmassiv i norr. Lyssnar du noga kan du höra naturens egna ljud och bakom luckorna kan du lära dig mer om djuren och växterna. Lägg gärna märke till golvets infällda stenpartier, som symboliserar Sveriges största sjöar!

I bokhörnan kan du hämta ytterligare fördjupning vid en sprakande brasa. Eller läsa en saga för ditt barn. Personalen sätter gärna igång ett bildspel om nationalparkerna i Sverige om ni frågar. Även butiken har ett bra sortiment med böcker om Sveriges natur för den som vill veta mer. Naturum är tillgängligt för rullstol.

Naturum Nationalparkernas hus välkomnar hela familjen hela året. Överallt finns luckor och små hemligheter att upptäcka. Bakom vissa kan du stoppa in ”tassarna” och känna på läskiga saker. Och se upp för den hängande stenen i taket…

Hela året

Om företaget

Namn

Stiftelsen Tyrestaskogen

Adress

Tyresta by 1, 136 59 Vendelsö

Telefonnummer

4687453394